5 Mart 2015 Perşembe

BEŞ PARMAK OTU YÜZDEKİ LEKELERİ GİDERİR VE CİLTİ GÜZELLEŞTİRİR

yüz lekeleri
BEŞ PARMAK OTU

YÜZDEKİ LEKELERİ GİDERİR VE CİLTİ GÜZELLEŞTİRİR

Diğer İsimleri: Kaya Eğreltisi
Kullanılan Kısımları : Kök ve sapları
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Müshil, safra söktürücü, balgam çıkartıcı, kurt düşürücü, bel gevşekliğini önleyici, mide ve karaciğeri güçlendirici etkilere sahiptir.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 4-10 gr ince kıyılmış bitki kök^veya dalları konur, 10 dk kaynatılır, günde 1 bardak balla tatlandırılıp içilir. Bel gevşekliğini gidermek, mide ve karaciğeri güçlendirmek için besbaye, karanfil ve günlük macun yapılır, günde 10 gr yenilir.

BEŞ PARMAK OTU -POTENTİLLA ERECTA

Diğer İsimleri : İncibar Kökü, Sarıtabusluk, Yediyaprak Otu
Kullanılan Kısımları : Kökü, çiçeği, yaprakları
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: İshal kesici, ateş düşürücü, kuvvet verici, bağırsak nezlesini giderici, mide ekşime ve yanmalarında faydalıdır, böbrek rahatsızlıklarında kullanılır, şeker hastalığında, kan dolaşımı rahatsızlıklarında, bağırsak ve mide kanamalarında çok faydalıdır.
Kullanılışı: 2 bardak kaynar suya, .10-15 gr ince doğranmış bitki kökü konur, 10-15 dk bekletilir, günde 3-4 çay bardağı içilir.
Kök toz haline getirilir, bir miktar içilirse ishali keser. Beşparmak otu şurubu ishal, bağırsak nezlesi, boğaz ağrılarında faydalıdır, kam temizler, aybaşı ifrazatını düzene koyar, kanamaları durdurmak için en etkili bir ilaçtır, günde 2-3 defa 20-30 damla içilir.
Şeker hastalığında beşparmak otu, böğürtlen yaprağı, yaban mersini (çoban üzümü) yaprağı, fasulya kapçığı ve karanfil beraber kaynatılıp içilir.
Haricen Kullanılışı: Yaprak ve çiçeklerinin haşlaması ağız ve boğaz iltihaplarını önler, boğazı yumuşatır, ağız yaralarım tedavi eder, arpacık ve sivilceleri giderir, kirpik iltihabını önler.
Çiçeklerinden yapılan haşlama ile kompres veya yıkama yapılırsa yüzdeki lekeleri giderir, cildi yumuşatır, cilde güzel bir renk verir, diş etlerini kuvvetlendirir.
Kök kısmı diş ağrılarında ağızda çiğnenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder