2 Eylül 2014 Salı

CİLT LEKELERİ İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER


yüz maskeleri
CİLT LEKELERİ İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Porselen Gibi Bir Cilt İçin 

Bir tatlı kaşığı kil, bir tatlı kaşığı mısır unu, bir çay kaşığı kadar el kremi biraz ılık su boza kıvamına getirilir.. Temiz cilde sürülür, kuruyana kadar beklenir.. Kuruduktan sonra artan maskeden elinize alıp yüzünüzdeki maskeyi onunla ovarak çıkarıyorsunuz.. Yalnız cildinizi çok hırpalamadan..

Yumurta Akı Maskesi

1 yumurtanın akına bir limonun kabuğunu ince rendeleyin ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Gerekli olursa biraz daha limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı banyodan bir saat önce cildinize masaj yaparak iyice yedirerek sürün.


Domates Maskesi

1 adet doğranmış domates, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığ yulaf ezmesi .Tüm malzemeleri karıştırıp, blendır'dan geçirin. Sonra yüzünüzdeki lekelerin üzerine, ince bir tabaka halinde sürün. 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayarak temizleyin.

Lekeler için;

Malzemeler
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı su
Malzemeler karıştırılır sabah akşam cilde kompres yapılır.

Malzemeler
2 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı su
Malzemeler karıştırılır cilt her gece pamukla silinir. Sabah yıkanır.

Lekeler İçin
Buzdolabında kalmaktan dolayı sararmış olan bir salatalığı ikiye bölüp lekeler ovulur lekelerin ne kadar açıldığını göreceksiniz. Bunu her gün ya da haftada 3 gün yapabilirsiniz.

Yaz aylarında oluşan çil ve lekeler için
Bir çorba kaşığı pirinci bir su bardağı light sütte pişirip tülbentten geçirin. Her akşam yüzünüze kompres yaparak uygulayınız. Buna kür halinde devam edin.


Güneş Lekesi İçin Formül

Malzemeler
* Küçük bir kavunun yarısı ( mevsimine göre şeftali )
* 1 adet elma
* 1 kahve fincanı kırmızı şarap
* 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Yarım kavunun içini ve elmayı bir kabın içersinde rendeleyin. Daha sonra üzerine iki yemek kaşığı şeker ve bir fincan şarap ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı bir kavanoza koyup, güneş gören bir yerde 10 gün bekletin. 10 gün beklemiş karışımı temiz bi bezle süzün. Her gün temiz bir pamukla cildinize uygulayabilirsiniz. Bir süre sonra lekeerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Cilt Lekelerine Bitki Yağı Karışımı

50 gram Deniz yosununu 250 ml suda 5 dakika süre ile kaynatınız ve üzerine yasemin çiçeğini ilave ediniz. içerisine az miktarda limon suyu damlatarak bunu karşıtırınız. Elde edeceğiniz karışımı gece 30 dakika bekletip yıkayın.

Bir tutam maydanoz, bir fincan yoğurt ve çeyrek limon suyunu karıştırıp püre kıvamına getirin. Cildinize sürüp 30 dakika bekletin.

Güneş lekeleri için keten tohumu:
1litre suyun içerisine 5 tatlı kaşığı keten tohumu koyup 5dakika kaynatın,ılıyınca bu suyu lekeli bölgelere sürün bu uygulamayı lekeler geçene kadar devam edin.

Ayrıca sabah ve akşam yemeklerinde 1tatlı kaşığı ruşeym yiyin.

Ruşeym:Her ton buğdayın işlenmesinden 1kilogram elde edilen E vitamini ve mineraller bakımından oldukça zengin buğdayın kalbine ruşeyn denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder