15 Ocak 2014 Çarşamba

Kalori hesabı

Kilo kalori ( Kg Kal ) ; Vücudun enerji harcaması ve ihtiyaç duyduğu enerji için kullanılan bir terimdir. Yediğimiz yiyecekler sindirim organlarında (ağız, mide, ince ve kalın bağırsaklar) sindirilerek kana karışır. Sindirilmeyen kısımlar ise posa şeklinde vücuttan atılır.

Bilimsel olarak bir tanım verecek olursak; 1 Kg suyun 15 C dan, 16 C a yükselmesi için gereken enerjiye 1 Kg Kal denir.

Aşağıda verilen besinlerin kalori değerlerinde;

Meyveler ve tane olanlarda 1 adet olarak,

Küçük taneli veya diğerlerinde ise bir porsiyon olarak hesaplanmıştır.

Bu linkleri kullanarak, daha fazla bilgiye de ulaşabilirsiniz.

Meyva

70-Armut
26-Çilek
14-Domates
60-Elma
8-Erik
50-Greyfurt
603-Hindistan Cevizi
15-Hurma
41-İncir
55-Karpuz
40-Kavun
8-Kayısı
40-Kiraz
34-Kivi
50-Mandalina
100-Muz
50-Portakal
60-Şeftali

Hamur İşleri

80-Beyaz Ekmek
460-Bisküvi
330-Börek
320-Bulgur Pilavı
55-Kepekli Ekmek
30-Kızarmış Ekmek


Süt Ürünleri

70-Ayran
275-Beyaz Peynir
80-Cacık
400-Kaşar Peyniri
130-Meyveli Yoğurt
450-Parmesan Peyniri
70-Süt (Yağlı)
100-Yoğurt (Yağlı)

Çerez

600-Antep Fıstığı
578-Ay Çekirdeği
600-Badem
549-Ceviz
600-Çam Fıstığı
650-Fındık
560-Fıstık
571-Kabak Çekirdeği
290-Kuru Kayısı, Üzüm, İncir
478-Patlamış Mısır
200-Kruasan

Tatlı

400-Aşure
521-Baklava
520-Çikolata
160-Dondurma (Bir top)
543-Fıstıklı Çikolata
520-Helva
520-Kadayıf
520-Lokma
401-Muhallebi
293-Pekmez (Üzüm)
272-Reçel
400-Sütlaç
193-Sütlü Dondurma

Et, Tavuk ve Balık

190-Balık Buğulama
370-Balık Tava
278-Biftek (Izgara)
160-Hindi
6-İstiridye
300-Kadınbudu Köfte
144-Karides (Orta Boy)
250-Köfte
282-Kuzu (Yağlı Izgara)
232-Kuzu Ciğeri (Yağda)
9-Midye
446-Salam
160-Sardalya
72-Siyah Havyar
171-Somon Füme
295-Sosis
452-Sucuk
250-Sulu Köfte
132-Tavuk (Izgara)
150-Tavuk Göğsü (Haşlanmış)
135-Ton Balığı
100-Yumurta (Orta boy)
15-Yumurta Beyazı
65-Yumurta Sarısı

Sebze

350-Baklagiller
89-Bezelye
15-Biber
35-Brokoli
35-Brüksel Lahanası
200-Dolma
10-Enginar
35-Havuç
26-Ispanak
25-Kabak
32-Karnabahar
18-Kereviz
180-Kıymalı Sebzeler
300-Kızartma
20-Lahana
14-Mantar
15-Marul
314-Mercimek (Kuru)
342-Mısır
100-Patates (Haşlama)
28-Patlıcan
200-Salatalar (Sıvı Yağlı)
70-Salatalar (Yağsız)
11-Salatalık
35-Soğan
90-Taze Fasulye
15-Taze Yeşil Biber

Diğer

480-Big Mac
200-Çorbalar
280-Çorbalar (Unlu)
0.3 -Diyet Kola (Bir bardak)
110-Kola (Bir bardak)
240-McDonald’s Hamburger
125-Pirinç (Haşlanmış)
320-Pirinç Pilavı
85-Makarna
589-Susam
206-Tereyağı
200-Zeytin (Siyah)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder