25 Nisan 2013 Perşembe

Siyah noktalara karşı kesin doğal çözüm

Siyah noktalara karşı kesin doğal çözüm


Siyah noktalara elma suyu ve üzüm sirkesi maskesi Özellikle yağlı cilde sahip olanlarda görülen siyah noktalar, cildin gereğinden fazla sebum üretmesi durumunda ortaya çıkan bir cilt lekesi problemidir. Ciltteki bu siyah noktaların sadece cildin görünümünü kötü göstermesi ile sınırlı olmayan, ve ciltte sivilce oluşumunu da tetikleyici rolü olan bir özelliği de bulunmaktadır.

Ciltteki siyah noktalar her ne kadar cilt altındaki sebum üreten yağ bezeleri tarafından oluşturulsa da cildi doğru bitkisel iksirler ile temizleyerek siyah noktalara karşı kesin doğal çözüm elde edebilirsiniz. Peki bunu nasıl yapacağız:

Siyah noktalara üzüm suyu kürü Bir çorba kaşığı beyaz kil ile bir tatlı kaşığı oranında taze sıkılmış elma suyu, ve buna ilaveten bir çay kaşığı siyah üzüm suyu ve iki damla limon yağı hepsi bir kaba veya kaseye konularak bir güzel karıştırılır. Ardından elde ettiğimiz bu bitkisel iksir ile yüzümüzü bir zeytinyağlı doğal sabunla veya Arap sabunuyla temizledikten sonra yüzünüze sürerek bu vaziyette 15-25 dk kadar bekliyoruz. Söz konusu karışımı yüzümüze uyguladıktan sonra ılık suyla durulama yapıyor ve yüzümüzü yumuşak bir havlu ile nazikçe kurutuyoruz. Üzüm ve elma suyu formülü ile siyah nokta tedavisini 3 günde bir düzenli bir biçimde uygularsanız cildiniz ve özellikle yüzünüz siyah nokta üretmekten vazgeçecektir.Yüzdeki siyah noktalara ne iyi gelirBurunda, yanaklarda, alında, şakakta boyunda, kısacası vücudun hemen her yerinde ortaya çıkabilen siyah noktalara bazı evde bakım teknikleri ile şifa ve çözüm bulabilirsiniz.

Buhar banyosu ile siyah nokta tedavisi cil gözeneklerini açıcı bir etkisi vardır. Bu nedenle de gözeneklerin kapalı ve dar olmasından dolayı ortaya çıkan siyah noktalar için ideal bir önleyici tedavi imkanı sunmaktadır. Haftada 2 kez yapacağınız 15 er dakikalık buhar banyosu kürleri ile yüzdeki ve sırttaki, boyundaki siyah noktalar kendiliğinden yok olabilmektedir.

Siyah noktalara kesin çözüm: Peeling kürü Deriyi soymak anlamına gelen peeling, cildin en dış tabakasındaki ince deri zarını soyarak gözenekleri kapatan ölü derinin kendiliğinden vücuttan atılmasına olanak sağlamaktadır. Peeling ile siyah noktalara ve ileri aşamada sivilceler ile iltihaplı akneye neden olan siyah noktaların daha en başta oluşmadan yok edilmesi mümkün hale gelmektedir.Siyah noktalar için bakım kremleriGünümüzde siyah noktaları temizleyici etkisi olan özel bakım kremleri de oldukça revaçtadır. Bu bakım kremlerinin özelliği, içerdiği doğal yağ çözücü bazı maddeler ve asitler ile siyah noktaların temizlenmesine katkı sağlamasıdır.

Yüzde siyah nokta için yulaf ezmesi maskesi Yulaf ezmesi de cilt temizleyici ve yüzde siyah noktaları küçülterek tedavi edici bir özelliği vardır. Cildindeki yağ salgısının aşırı olduğu kişilerde fazla yağlanmanın neden olduğu siyah noktaların tedavisinde yulaf ezmesi maskesi gerçekten çok işe yaramaktadır. Kuru ciltli kişilerde cildi daha da kurutacağı için yulaf ezmesi maskesi uygulamasını tavsiye etmiyoruz.Yulaf ezmesi maskesinin hazırlanışı ve yapılışı kesinlikle zor değildir.

Bir kapta pişirilen yulafları iyice süzdükten sonra, geniş bir kabın içinde bir kaç dakika ezin. Bu yulaf ezmesini yüzünüze sürün ve ortalama 15 dk bekleyin. Daha sonra ılık su ile cildinizi temizleyin.

Siyah noktalara elma sirkesi maskesi Siyah noktalardaki yağı çözücü etkisi olan elma sirkesi aslında siyah noktaların gerçekte en büyük düşmanlarından bir tanesidir. Elma sirkesi siyah noktaları temizlemede kesinlikle tek başına kullanılmaz. Su ile karıştırdığınız elma sirkesini yüzünüzü temizlemek için kullanabilirsiniz. Bu işlem sivilce oluşumunu da azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder