30 Aralık 2011 Cuma

Sivilceleri yok etme yolları




Sivilcelerle mücadelede kazanmayı istersiniz değil mi? O zaman oyunu kurallarına göre oynamanız gerekli. İşte oyunun kuralları…

Hayatının belli bir döneminde sivilceleriyle mücadele etmemiş kişi sayısı herhalde çok azdır. Özellikle de kadınların baş düşmanı sivilceleri yok etme hakkında türlü efsaneler uydurulur. Herkes kendince onlarla başa çıkmaya çalışır ama tüm bunlar çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlanır. Özellikle ergenlik dönemiyle hayatımıza giren sivilceler yaş 40’a dayanınca bile bizi terk etmezler.

Biz de bu hafta tecrübeyle sabit sivilce ya da bilimsel adıyla akneyle mücadele tavsiyeleri hazırladık. Ancak bunlar kesinlikle tedavi yöntemi değil. Az evvel dediğimiz gibi sadece tavsiye. Gerçekten bir sivilce sorununuz olduğunu düşünüyorsanız size mutlaka doktora gitmenizi öneririz.

Cilt temizliğinin akneyle mücadele yolunda ne denli önemli olduğunu herkes biliyor sanırız. Ama yine de bir kez daha hatırlatmakta yarar var: Yüzünüzü makyaj yapsanız da yapmasanız da mutlaka sabah akşam temizleyin. Cildinizi temizledikten sonra tonikle ph dengesini sağlayın mutlaka nemlendirici kullanın.

Yağlı bir cilde sahipseniz krem değil jel özellikli temizleyiciler kullanın.

Akneye yatkın cilde sahip olanların çoğu sivilceleri artar endişesiyle nemlendirici kullanmaz. Nemlendiricinin sivilce yaptığı -cilt tipinize uygunsa eğer- sadece safsatadır. Bu nedenle cildinizi nemsiz bırakmayın. Üstelik sadece yağlı ciltlerde sivilce olmaz.

Ağır makyaj yapmaktan (fondöten ve pudradan) kaçının. Özellikle akneyi önleyici cilt soyucu ilaçlar kullanıyorsanız bir süre hiç makyaj yapmayın. Çünkü kullandığınız ilaçlar cildinizi düzeltmeye çalışırken siz her ne kadar kaliteli de olsa makyaj ürünleriyle hassaslaşan cildi yorarsınız. Bu da hem tedavi süresini uzatır hem de irritasyona yol açar.

Doktor tavsiyesi olmadığı müddetçe sivilceleriniz için ilaç kullanmayın. Yani arkadaşınızın “ben bilmem ne adlı ilacı kullandım çok iyi geldi sen de kullan” demesine aldırmayın. Çünkü her cilt tipi ayrıdır. Birisine iyi gelen bir ilaç sizde alerji yapabilir. Özellikle cildi soyarak sivilceleri yok eden ilaçları doktora danışmadan kullanmayın. Yine kesinlikle doktora danışmadan ağızdan alınan ilaçları kullanmayın.

Peeling yapmayın, çünkü peeling arındırma işlemi yaparken cildin yağ sebum ve ph dengesini bozar. Bu da cildinizin daha fazla yağ salgılamasına neden olur.

Peeling yerine buhar banyosunu deneyin. Bu hem cildinizin canlanmasını sağlar hem de siyah noktaları engeller. Buhar banyosunu sadece sıcak suyla yapmak yerine bitki karışımıyla yapmayı deneyin. Aktarlardan bulabileceğiniz papatya, kekik, hatmi otu ve defneyaprağı karışımını evde mutfak robotu yardımıyla kıyın. Altı bardak çok kaynar suyun içine bu ot karışımından iki çorba kaşığı atın ve sıcak suyun üzerine yarım limon sıkın. 15 dakika boyunca buhar banyosu yapın ve sonra tonikle cildinizi temizleyin. Ancak küçük bir hatırlatma: Buhar banyosu yapmadan evvel cildinizi temizlemeyi unutmayın.

Maske kullanın. Ancak bu maskenin cilt tipinize uygun olmasına dikkat edin. Kozmetik mağazalarındaki tezgahtarlara değil bir uzmana inanın ve size en uygun maskeyi alın. Ancak bunu da ayda yılda bir değil düzenli olarak kullanın.

Sivilcelerinizi kesinlikle sıkmayın yolmayın. Aksi halde hem yayılıp çoğalmalarına hem de yüzünüzde izler kalmasına neden olursunuz.

Akneleri giderici ilaçlar kullanıyorsanız güneşe çıkmadan evvel mutlaka güneş koruma kremi sürün. Çünkü kullandığınız ilaçlar cildinizi hassaslaştırır ve güneşten daha çabuk etkilenmesine neden olur. Dolayısıyla yaz-kış demeyin; dışarıya çıkmadan evvel nemlendiricinizin üstüne koruma faktörlü güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin.

Sağlıklı sebze ağırlıklı beslenmeye çalışın. Yağlı yiyeceklerin kafeinin Sivilce yaptığı söylenir. Kısman de olsa bu doğrudur. Çünkü cildiniz vücudunuzun bir parçası olduğundan dengesiz seslenmeden diğerleri kadar o da etkilenir.

Sigara cildinizin soluk ve sağlıksız görünmesine neden olur. Sigara içiyorsanız bırakın bırakamıyorsanız dozunu azaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder