1 Mart 2015 Pazar

KUVVET DEPOSU PAPAYA

KUVVET DEPOSU PAPAYA


Papaya, Carica papaya (kavun ağacı) Carica cinsi bir ağaç ve onun meyvesine verilen isimdir. Güney Afrika, Latin Amerika, Avustralya ve Hawaii’de yetiştirilmektedir.

Papaya egzotik meyveler arasında çok değerli bir yere sahiptir. Protein, mineral ve vitaminler gibi günlük alınması gereken besinlerin önemli bir kısmı bu besinlerden sağlanabilir. Papaya meyvesi olgunlaştıkça içerdiği C vitamini miktarı da artar. İçerdiği karbonhidrat da tabi şekerlerden gelmektedir. Kavun ağacı olarak ta adlandırılır.

Papaya’nın bilinen yararları:

Papaya enerji veren bir besin olması sebebiyle gelişmekte olan çocuklar, hamile ve emziren bayanlar için mükemmel bir kuvvet deposudur.

Papaya’ nın eski zamanlardan beri bilinen inanılmaz bir özelliği vardır. Sindirimi en kolay meyvelerden biri olmasının yanı sıra diğer besinlerin kolayca sindirilmesine de katkıda bulunur.

Papaya da bulunan papain adlı enzim yiyeceklerdeki proteinin sindirilmesine yardımcı olur ve özellikle mide suyu eksikliği olması ya da midede çok fazla oranda sağlıksız sıvı bulunması durumunda hayli etkili bir maddedir.

Bu bilgilerden yararlanarak özellikle Hindistan’ da et yemeklerine papaya ilave edilerek etin daha yumuşak ve daha kolay sindirilebilir hale gelmesine katkıda bulunur.

Hem papaya’ nın suyu bazı cilt bozukluklarına da iyi gelmektedir. İçinde irin oluşumu olabilecek şişkinliklere ya da doğrudan irinlere, siğillere, sivilcelere, nasırlara, normal olmayan dışarı uzanan deri çıkıntılarına iyi geldiği görülmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder