28 Ocak 2013 Pazartesi

Gülerek Kilo Verebilirsiniz

Mutsuz insanların yeme isteğine karşı koyamaması, onların kiloyla başını belaya sokuyor. Mutlu insanlar gereksiz yemek yemiyorlar.Gülmek, psikolojik ve fizyolojik açıdan bir sağlık ve denge belirtisidir. Kahkaha sırasında yüz, göğüs, karın iç organları ve sindirim sistemindeki kaslar uyarılır. Buna bağlı olarak sindirim hızı ve solunum derinliği artar  .
   Gülme esnasında kaslar kasılır ve gevşer. Ağrıya tolerans artar. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisini ise, yapılana araştırmalar söylüyor. Güldüğünüzde, otonom sinir sistemini harekete geçirerek, stres hormonlarının seviyesini olumlu yönde değiştirir.
  Gülme eylemi sosyal bir olaydır. Gülmek, samimiyet, yakınlık gibi hisleri harekete geçirir. Beyindeki güvensiz duygusu azalır ve benlik saygısı yükselmeye başlar.
  Cinsel, profesyonel ve sosyal mutluluğun, bireyin genel fizyolojik ve psikolojik sağlığı açısından büyük önemi vardır. Bu alanların herhangi birinde tatminsizlik ve mutsuzluk yaşandığında, kişiler bu durumla baş edebilmek için çeşitli çarelere başvurur.
  Fizyolojik olarak stres, stres hormonu olarak bilinen kortizol düzeylerinde artışa neden olur. Bu artış, duygusal yemek yemeye, özellikle tuzlu gıdalara yönelmeye sebep olur. Hayatına mizahı ve kahkahayı alanların beden dengesi korunur.

  Bir kişi günde 10 dakika kahkaha atarsa, 30 kalori yakar. Bizden söylemesi, kilo vermek istiyorsanız, gülmeyi ihmal etmeyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder