19 Aralık 2010 Pazar

Obezite ile mücadele


Obezite ile mücadeleye sağlık bakanlığı bayrak açtı.sağlık bakanlığı bu mücadeleye üniversite öğrencilerini ve gençleri dahil ediyor.sağlık bakanlığı üniversite gençleri arasında 'Obezitenin Önlenmesi ve Fiziksel Aktivitenin Teşviki' konulu reklam yarışması açtı.amaç obezitenin önlenmesi hakkında bilinç oluşturmak.hareketsiz bir yaşamın obezliği körüklediğini çok fazla korku ve endişeye sebebiyet vermeden dikkat çekmek ve gençleri eğitmek amaçlanıyor.

15 Şubat 2011 teslim tarihi olan yarışmada 1. kişiye 3000 2. kişiye 2000 3. kişiye 1000 tl ödül verilecek. yarışmada ,modern toplumun en büyük sikıntılarından biri olan zaman kıtlığının,tük mutfağının çok fazla kalori ve sağlıksız gıdalardan oluşmadığına,zaman kıtlığıının fast-food gıdalarına teşvik ettiği dem vurulacak.

Ailelerin çocukları artık aile yemeklerine değil kalp ve damar hastalıklarına neden olan fast-food ürünleri olan hamburger,tost,cizburger,cips gibi ayakta hazır tüketilen gıdalara yöneldiği duyruluyor.2015 yılında dünyada 700 ila 750 milyon civarında obez olacağı belirtilmektedir.

Avrupada kadınların yüzde 20 si şişman olarak gruplandırılırken türk kadınlarının yüzde 46 sı,avrupalı erkeklerin yüzde 15 i şişmanken türk erkeklerinin yüzde 16 sı şişman olarak gruplandırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder