23 Ekim 2011 Pazar

SAĞLIKLI GÖĞÜSLER İÇİN



Bayanlar ideal göğüs nasıl olmalıdır? İşte size ideal göğüsler için yapmanız gerekenler kurallar...
Bayanlar; Göğüsler, kendisine hacmi veren yağ dokusu içine gömülmüş meme bezi ve hacmini veren deriden oluşur. Hiç kas dokusu olmadığından, vücudun diğer organları arasında yer çekimine en çok maruz kalan bir organımızdır. Göğüsler yıllarca sutyen içinde kalarak hareketsizleşirler. Bu dirilik kaybı, kilo değişimleri, hamilelik ve doğal yaşlanma ile daha da vahimleşir.
25-30 yaşlarından sonrda bazı genç kadınlarda dirilik kaybı meydana gelir. Her ne kadar göğüsün biçimi önemli ise de, derinin kalitesi göğüs güzelliğinde başrol oynar ve sonuç olarak da göğüs bakımının öncelikle göğüs derisine yönelmesi gerektiği ortaya çıkarır.

Göğüslerin en iyi dostu unutmayın'ki soğuk sudur.
Soğuk su dokuları uyarır, deriyi sıkılaştırır ve elastikiyet olmasını sağlar. Ilık bir duş sonrasında boyundan göğüs uçlarına soğuk su dökmek son derece yararlıdır. Önemli bir nokta: Eğer, sık sık duş alıyorsanız, birkaç damla doğal yağla göğüslerinize masaj yapın ve dayanabileceğiniz kadar soğuk suyu göğüs bölgenize göğüs bölgenize tutun. Duş sonrasında ise doğal bir süngerle aşağıdan yukarıya masaj yapın. Bunu her gün on kez uygulayın. Bunun için eczanelerde satılan masaj aletlerinden de yararlanabilirsiniz.
Göğüs Derisinin elastikiyetin arttırılmasının diğer bir yolu da her gün düzenli olarak nemlendirici kullanmaktır. Unutulmamalıdır ki, deri yaşla birlikte nemini kaybeder. Sabah ve akşam uygulanan zengin nemlendiricili vücut kremleri, derinin kaybolan nemini tekrar geri kazanması için gereklidir.

Bunun dışında sıkılaştırıcı ve gerginleştirici göğüs için hazırlanan kozmetik ürünleri de son derece size faydalıdır. Ancak bu kremler uygulanırken göğüsle birlikte dekolte ve boyun bölgesi de unutulmamalıdır.

Göğsün En büyük düşmanlar: Rejim ve hamilelik
Göğüsler yağ bakımından oldukça zengindir. Bunun için sıkı yapılan rejimler sonrası vücudun diğer bölgelerine göre daha hızlı zayıflaması ve küçülmesi kaçınılmazdır. Göğüs bir kere hacmini kaybettiğinde, tekrar kilo alınsa bile göğüs eski formuna kavuşamaz. Sıkı rejimler vücudun bütünü için olduğu gibi göğüsler için de olumsuz etki bırakır.

Bu nedenle kilo vermek isteyenler protein bakımından zengin bir liste uygulamaları gerekir. Hamimikte de aynı sorun yaşanır. Ani kilo alıp verme, göğüslerinizde çatlaklara ve dirilik kaybına yol açar. Bunu önlemek pek mümkün olmasa da yukarıda bahsettiğimiz günlük bakımlar ve spor, deformasyonu en aza indirmede size yardımcı olur.

Göğüslerinize Sütyen seçimi
Göğüs güzelliğinde doğru sütyen seçiminin önemi çok büyüktür. Göğsü kavraması ve rahat edilmesi açısından sütyenin bazı özelliklere sahip olması şarttır. Bu nedenle sütyen satın almadan önce denemeli, hatta bir süre hareket edilerek ergonomik olup olmadığı test edilmelidir. Zira, yanlış seçilen bir sütyen göğsü sıkıştırıp kan dolaşımını bozabilir. Sütyen ölçüsü belirleme ise doğru sütyen seçiminde önemli bir adımdır. Doğru ölçüyü bulmak için yapılması gereken öncelikle bir mezurayla beden ölçülerini almak ve bütün markaların sunduğu tablolardan yararlanmaktır.

Bayanlar; Sütyen, göğsün aşağı doğru sarkması engellemesi dışında özgür hareketi de kısıtlamamalıdır. Sütyen hiçbir rahatsızlık, baskı ve deformasyon hissi vermeemelidir. Bunun için sutyeni denerken rastgele her yöne hareket edin. Öne ve arkaya eğilin. Sütyen, bütün bu hareketler sırasında açılmamalı, ve kırışmamalıdır. Arka kelepçeler iki ya da üç aşamalı olmalı ve vücut hareketlerine bağlı olarak yukarı sıyrılmamalıdır. Sütyen askıları da istediğiniz yüksekliğe ayarlanabilmelidir. Sarkmayı engellemesi için yeteri kadar yüksek olmalı ancak şuna dikkat edin omuzlarda iz bırakmamalıdır.


bu yararlı bilgiler KADINCA DERGİ isimli blogdan derlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder