19 Mayıs 2014 Pazartesi

en çok enerji veren bitkiler hangileridir

EN ÇOK ENERJİ VEREN BİTKİLER HANGİLERİDİR ?
YÜKSEK ENERJİ VERİCİ BİTKİLER NELERDİR..?


halsizlik yorgunluk Enerji veren ve Halsizliğe iyi gelen bitkiler

1-Keçiboynuzu

Lokman Hekim, günlerden birinde Anadolu’nun güneyindeki insanların dertleriyle ilgilenmek üzere yola çıkar. Toros Dağları’ndan aşağıya inip Akdeniz’e doğru ilerlerken limon ağaçlarını görür. Orada yaşayan insanların daha sağlıklı olabileceğini düşünerek ilerlerken yolunun sağının solunun keçiboynuzu ağaçlarıyla örtülü olduğunu görür. Orada durup yanındakilere “Buranın insanlarının bana ihtiyacı olmaz.” deyip geri döner.

2-Epimedium
Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Flavonlar, glikozitler, icariin ve noricariin içerir. Etkili bölümü %3 icariin içeren kurutulmuş yapraklarıdır. Uzakdoğu’ da yıllardan beri çeşitli amaçlarla kullanılmasına rağmen, birincil kullanım şekli erkekler için afrodizyak olarak kullanımıdır. Özellikle ereksiyon problemlerinin çözümü olarak asırlardır kullanılmış bir bitkidir.
Diğer geleneksel kullanım amaçları ise; kemik ve eklemleri güçlendirmede destek, sakinlik vermek, kalbin rahatlatmasına ve bağışıklık (savunma) sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

3-

en çok enerji veren bitkiler, Şifalı bitkiler, şifalı bitkiler, Keçiboynuzu, Epimedium, Ginseng,
Ginseng

nsan şekline benzerliği nedeniyle Çince insan bitkisi olarak adlandırılan ginseng in iki farklı çeşidi vardır. Bunlar Asya ginsengi ve Amerikan ginsengidir. Asya ginsengi aynı zamanda Panax ginseng, Çin veya Kore ginsengi, ya da kırmızı ginseng olarak adlandırılır. Panax anlam olarak her şeyi iyileştiren demektir.

Bir başka genel olarak Ginseng olarak bilinen bitki Sibirya ginsengidir (eleuthero). Ancak bu orijinal ginseng sayılmamaktadır zira kökünde “ginsenoit” olarak adlandırılan aktif maddeyi içermemektedir. Ancak sibirya ginseng, faydaları açısından diğer gerçek gınseng tipleri ile benzer iyileştirici özelliklere sahiptir, benzer ginseng yararları sağlar.

1 yorum: