28 Ocak 2013 Pazartesi

Gençleştiren 9 Öneri

       Kendinizi nasıl hissederseniz, öyle görünürsünüz. Genç gösterecek önerilerimize göz atın ve uygulayın!
       Yemek pişirirken gereksiz yağ eklemeyin. Margarin ve hayvansal yağ kullanmayın. Unutmayın ki, yağ yemekler dışında tükettiğiniz pek çok besinde ( süt dahil) vardır.
           Haftada 3 kez 1 su bardağı az yağlı yoğurt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı tüketin. Yoğurdu kahvaltıda veya öğün aralarında yiyebilirsiniz. Evde yoğurt yaparak da motive olabilirsiniz.

         Her gün 8-10 bardak su için. Su yerine yeşil çay veya kuşburnu çayı da günde 2-3 fincan tüketebilirsiniz. Ancak unutmayın ki, suyun yerini hiçbir şey tutmaz. O yüzden günlük su miktarına özen gösterin. Su sağlıktır!

     Kahveyi günde 1-2 fincan ile sınırlayın. Kafeinsiz olanları tercih edin. Aşırı kahve tüketimi cildiniz için zararlıdır. Kahve yerine bitki çaylarını tercih edin, üstelik çok seçeneğiniz var.

     Kan şekeri düzeyinizi sabit tutun. Bunun için, 3-4 saatten fazla aç kalmayın. Kandaki insülin dalgalanmaları damar sisteminizi, bu durum da cildinizi yıpratır.

    Kalorinizi yağsız proteinler ve karbonhidratlardan alın. Yağı azaltın, toplam kalori tüketimini sınırlandırın ve güne yayarak tüketin. Boş kalori almak yerine, doğru seçimler ve besinlerle çok vitamin, çok antioksidan alın

 Aşırı kilo alıp vermeyin. Beslenme yanlışlarınız basenlerinizden önce cildinizden anlaşılır. Unutmayın ki, sık kilo alıp vermek, psikolojinizi ve cildinizi bozar.
 Doğru beslenmenin yanı sıra cildinize uygun kaliteli, mineral ve kinetin içeren nemlendirici veya bakım ürünlerinden kullanmayı ihmal etmeyin. İçeriden ve dışarıdan yapacağınız doğru destekler sizi mutlu kılacaktır.
    Kadınlar her gün 10 köfte kadar yağsız protein, 2 porsiyon meyve ve en az 4 porsiyon sebze tüketmelidirler.
    
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder