7 Mart 2015 Cumartesi

SAFRA KESESİ TAŞLARINA BİTKİSEL DOĞAL ÇÖZÜM



SAFRA KESESİ TAŞLARINA BİTKİSEL DOĞAL ÇÖZÜM
SAFRA KESESİ TAŞLARINA BİTKİSEL DOĞAL ÇÖZÜM
Safra kesesi taşı toplumumuzda sık görülen ve göründüğü kadar masum olmayan, oldukça ağrı verici bir rahatsızlıktır. Safra kesesinde meydana gelmiş olan taşların % 80 kadarını sertleşmiş kolesterol oluşturur. Kişilerde oluşmuş safra kesesi taşlarının tedavisi için ilk olarak taşın niteliğine ve durumuna bakılır. Doktor kontrolünün devamın da taşların durumu, organın foksiyonu ve çevresinde bulunan diğer organların etkilenip etkilenmediği göz önünde tutulur.

Tedavi için doktorun önerdiği yolda ilerlerken iyileşme sürecini hızlandırmak adına bitkisel tedaviler de tercih edilebilir. Safra kesesinde oluşmuş olan taşlar, kişi de problemler yaratacak ve safrayı bağırsak ile buluşturan tüpü tıkatacaktır. Bu tüpün tıkanma gerçekleştirmesi sonucunda kişilerde çeşitli ağrılar oluşacak ve şiddetinde her geçen gün artmalar meydana gelecektir. Bu rahatsızlığın herkes de görülme ihtimali var. Ancak risk faktörü olan kişiler genelde hamileler, 60 yaş üzeri kişiler, şeker hastalığı olan ve obez sınırına gelen kişilerdir.

Safra kesesi taşı, bitkisel tedavi yöntemleri ile safra kesesinde efor harcatılarak, sertleşme göstermiş olan kolesterol parçacıklarının kanal dışına atılması sağlanabilir. Örnek vermek gerekirse eğer safrayı çalıştırma gücü olan bitkisel çaylar bu işi gerçekleştirebilir. Bu çaylar arasında zerdeçal kökü, kedi otu, nane çayı, zencefil kökü, tarçın ve rezene sıralanabilir.

Safra Kesesi Taşı Bitkisel Tedavi

Tarçın: içerisinde yer alan ‘’eugenol’’safra kesesinde bulunan taşların kırılarak küçülmesinde ve vücuttan atılmasında yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda içerisinde yer alan yararlı etkenler sonucunda antibiyotik görevi yapmaktadır. Tarçının sağlık için bilindik her hangi bir zararı olmamasına rağmen ender durumlarda mide bulantısına yol açmaktadır.

Karahindiba: ülser, obezite ve soğuk algınlığı gibi sorunların kişilerde boy gösterdiği zamanlarda tercih edilen karahindiba bitkisi, safra kesesi taşının vücuttan atılmasına da yardımcı olmaktadır. İdrar söktürücü özelliği olan bu bitki, safra kanallarını açıyor ve sürekli tüketilmesi halinde taşlarlın oluşmasını da önlüyor. Ancak bitkinin en bilindik yan etkisi ishal ve mide bulantısıdır.

Maydanoz: tam anlamıyla idrar söktürücü diyebiliriz. Maydanoz safra kesesinde oluşmuş olan taşlar ile diğer bitkilere gerek kalmadan tek başına mücadele edebilir. İçerisinde bulunan ve idrar sökmeye yardımcı olan maddeler, safra kesesinde meydana gelmiş olan taşları da kökünden kazıyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder