25 Nisan 2013 Perşembe

Maskara sürerken bu hataları yapmayın!

Maskara sürerken bu hataları yapmayın!
 Öncesi-sonrası oyunlarını hala ayna karşısında oynuyor musunuz bilmiyoruz ama maskarayı doğru kullandığınızda gerçekten de öncesi ve sonrası arasında dünyalar kadar fark görmeniz mümkün! Şimdi sayacağımız hatalardan en az biri bile istenen sonucu almanıza engel olacaktır. İşte maskara sürerken en sık yapılan hatalar: Birkaç kat sürmeyin! Maskaranın bir ya da en fazla iki kat sürülmesi gerektiğini söyleyen makyaj uzmanları, 3-4 kat sürmekte ısrar ettiğiniz maskaranın kirpiklerinizde oluşturduğu görüntünün bir felakete yol açtığını söylüyor. Kirpiklerinizi daha uzun veya daha yoğun göstermeye çalışmak gibi iyi niyetleriniz olduğunu biliyoruz, ancak ne yazık ki bu hareketin tek sonucu boyanın kirpiklerinizde topaklanmış halde durması oluyor. Fırçayı daldırıp daldırıp çıkarmayın! Maskaranın hangi amaçla kullanıldığını öğrendiğimiz günden beri tek yaptığımız her kullanım öncesi fırçayı içine daldırıp daldırıp çıkarmak oluyor. Oysa maskaranın içine giren hava, biraz daha çabuk bozulmasına ve topaklanmasına davetiye çıkarıyor.

 Kirpik kıvırıcıyı maskarayı sürdükten sonra kullanmayın! Kirpik kıvırıcıyı, icat edene her aklınıza geldiğinde şükranlarınızı sunacak kadar çok seviyor olabilirsiniz. Ama eğer maskaranızı sürdükten sonra kirpiklerinizi kıvırıyorsanız onlara verebileceğiniz en büyük zararı veriyorsunuz demektir. Bizden söylemesi; kirpik kıvırıcıyı daima temiz kirpiklerinize uygulamayın! Maskarayı kirpiklerinizin yalnızca ucuna sürmeyin! İyi bir başlangıç iyi bir sonuç demektir. Maskarayı sürmeye kirpiklerinizin ucundan başlarsanız istemeden de olsa onların daha kısa görünmelerine yol açarsınız. Kirpik diplerinizden sürmeye başlayarak zemini kuvvetli tutarsanız, yeniden yaratmaya çalıştığınız kirpikleriniz daha uzun gözükecektir.
 Göz kapağınızın içine bulaştırmayın! Maskarayı nazikçe değil de gereğinden fazla kuvvet uygulayarak sürmeniz, göz kapağınızın iç tarafında istenmeyen maskara izlerine yol açacaktır. Bu yüzden ya uygulama esnasında daha özenli davranmaya çalışın ya da bulaşan fazla boyaları kulak çubuğu yardımıyla temizleyin. Satın aldığınız tarihi hatırlamadığınız maskaraları kullanmayın! Aldığınız tarihi hatırlamadığınızdan o maskaranın bir hayli eski olduğu sonucunu çıkarıyoruz. “Ama hiç kullanmadım, çok az kullandım” gibi mazeretlere kulaklarımızı tıkıyor, hemen şimdi eskimiş maskaranızı çöpe atmanızı öneriyoruz. Çünkü siz gözünüzle görmeseniz de, fırçayı maskaradan çıkarıp sonra yerine yeniden soktuğunuzda maskaranız havayla temas ediyor ve içinde istenmeyen bakteriler ürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder