11 Ocak 2014 Cumartesi

Metabolizmanız Çok Yavaş

Metabolizmanız Çok Yavaş
Kilo Veremiyor Musunuz?; Metabolizmanız Çok Yavaş!
Metabolizmanın yavaş çalışması hızla kilo almanıza yol açacaktır. Ancak hızlı bir metabolizma da sağlığınız için zararlıdır. Metabolizmayı hızlandırmak için elimizden geleni yaparız ancak; ne hızlı ne yavaş metabolizmanın olması gerektiği kadar çalışması en önemli unsurdur. Sağlıklı zayıflam
ak için metabolizmanın sağlıklı olması şart; sağlıksız beslenme şekilleri ve sağlıksız diyet programları ile metabolizmanızı bozmanız ise an meselesidir. Zayıflamak uğruna uyguladığınız kısa süreli ve sağlıksız diyetlerin ardından dengesi bozulan metabolizma birde bu diyetlerin arkasından hızla tekrar yiyen bir bünye ile alt üst olacaktır.

Metabolizmayı Olumsuz Etkileyen Etmenler ve Aşırı Hızlı Çalışan Metabolizma Nasıl Yavaşlar?

- Aç Kalarak Zayıflamak!

Diyetlerdeki en büyük hata aç kalarak zayıflama psikolojisidir; aç kalarak zayıflayamazsınız aksine daha çok yersiniz. Peki bu açlık döneminde metabolizmanızın uyku halinden bile daha yavaş çalıştığını biliyor musunuz?

- Yağlı Besinler!

Yenilen yağlı besinler vücuda enerji yüklenmesine neden olur, ancak yüklenen bu enerji vücuttan atılamaz ise yağ kütlelerinin oluşmasına yol açar. Oluşan bu yağ kütleleri ise metabolizmanızın çalışmasına engel olur.

- Proteinsiz Beslenmek!

Vücudunuza yeteri kadar protein yüklemez iseniz kaslarınız erimeye başlayacaktır. Unutmayın ki kaslarınız vücudunuzda yağ yakan bir makina görevindedir. Protein almayan vücutta kaslar güçsüzleşir ve zamanla kas erimesine neden olur. Bunun sonucunda vücudunuzdaki yağlar birikmeye başlayacak ve bu yağlar metabolizmanın çalışmasını engelleyecektir.

- Karbonhidratsız Olmaz!

Tahıllı ekmek tüketimi en sağlıklısıdır ve kan şekerini dengeleyerek hızlı acıkmanıza da engel olacaktır. Protein gibi karbonhidrat tüketilmemesi de kas kaybına neden olacak ve metabolizma çalışmayacaktır.

- Spor Yap; Yağlarını Yak!

Düzenli yapılan spor kaslarınızı güçlendirecektir. Ayrıca düzenli spor güçlü bir antidepresan özelliğine de sahiptir. Düzenli yapılan spor ile metabolizmanız da düzenli çalışmaya başlayacaktır.

- Su İçerek Zayıflayın!

Düzenli su tüketimi ile günde 2 litre su sizin kilonuzu koruyacaktır. Su içerek zayıflamak istiyorsanız günde düzenli olarak 2,5 litre su içmelisiniz. Su metabolizmanızı hızlandıracaktır.

- Gece Yatmadan Bir Bardak Süt İçin:

Süt ve yoğurt vücutta ki yağları yakar; bu nedenle gece yatmadan süt veya yoğurt tüketin.

- Gece Yemek Yemeyin!

Yatmadan 2 saat önce yenilen yemek sizin obezite olmanıza neden olacaktır. Ayrıca yemek yedikten sonra yatmak metabolizmanızı da bozacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder