4 Ağustos 2014 Pazartesi

SÖĞÜT AĞACI KABUĞUNDAKİ MÜCİZE

Söğüt Ağacı Kabuğunun Faydalarını Aşağıdaki Makaleden Öğrenebilir yada Web Sitemizi Ziyaret Ederek Daha Fazla Bilgi Sahibi Olabilirsiniz.

Söğüt Kabuğu Faydaları







Söğüt, diğer isimleri Salix alba, Willow, Saule olan Söğütgiller familyasından, genellikle su kenarlarında yetişen boylu veya bodur bir ağaçtır. Kışın yaprak döker. Yaprak dökmeyenleri enderdir. Meyveleri kapsül şeklindedir. Yurdumuzda 35 kadar türü vardır. Dal kabuklarının içeriğinde salisin glikozidi ve tanen vardır. Ev ilaçlarında kullanılır. Hemen heryerde yetişebilen bir ağaçtır.



Söğüt Ağacının Faydaları:



* Söğüt, ateşi düşürür.

* İshali keser.

* Kanamayı dindirir.

* Mikropları öldürür.

* İştah açar.

* Vücuda kuvvet verir.

* Romatizma ağrılarını dindirir.

* Mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

* Uykusuzluğu giderir.

* Sinirleri yatıştırır.

* Aybaşı kanamalarını düzenler.

* Söğüt yaprağı soğuk su ile içildiğinde gebeliği önler.

* Söğüt yaprağı ezilip siğilin üzerine on dakika hafif bastırılarak etki ettirilirse faydalı olur.



Söğüt Ağacı Nasıl Kullanılır:



Söğüt ağacının dal kabukları, yaprakları ve kökleri kullanılır. Kurutulmuş söğüt kabuğu ya da yaprağı haşlanarak hazırlanan çayı içilebilir ya da egzama gibi cilt hastalıklarına karşı haricen kullanılır. Söğüt aynı zamanda aspirinin ana maddesidir. 1 bardak sıcak kılorsuz suya 1 tatlı kaşığı toz halinde karıştırılır. Her öğün yemekte birer bardak içilir. Sedef Hastalığı İçin: 1 bardak kılorsuz suya 20 gr söğüt yaprağı, ağaç kabuğu veya kökü konulup 10 dakika kaynatılıp, 5 dakika dinlendirilip günde 2 veya 3 bardak içilir

SÖĞÜT AĞACI KABUĞUNDAKİ MÜCİZE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder