15 Kasım 2014 Cumartesi

GEVEN OTU ÇOK ZENGİN BİR ŞIFA VE DEVA KAYNAĞI

GEVEN OTU ÇOK ZENGİN BİR ŞIFA VE DEVA KAYNAĞI.....

Size geven otunun saymakla bitmeyen faydalarından bahsedeceğim ama öncelikle gelin bu bitkiyi
şifalı bitkiler,doğal bitkiler,şifalı doğal bitkiler,sağlıklı beslenme,sağlık,sağlıklı yaşam,sağlıklı bitkiler,şifalı bitki
kısaca tanıyalım.

Baklagiller familyasından bir bitki olan gevenin Latince ismi Astragalus membranaceus’tur. Çok yıllık bir bitki olan geven beyaz-sarı çiçekli 5-10 cm. kadar büyüyebilen yapıdadır. Büyük sarı çiçekleri olan türü tıbbi amaçlı kullanılmaktadır. Bitki otlaklarda yetişir. Anavatanı Batı Asya, Çin, Tayvan ve Kore’dir. Antioksidan özelliği yüksek olan bitki bağışıklık sistemini uyarıcıdır ve ayrıca selenyum açısından çok zengindir.

Kan dolaşımı ve kalp fonksiyonlarını arttırdığı için kalp – damar hastalıklarında yararlıdır. Pıhtılaşmayı azaltır. İdrar söktürücü, idrarda protein birikmesini önleyici, prostat koruyucudur. Geven otu bağışıklığı güçlendirir, akciger ve dalak hastalıklarında kullanılır. Nefes darlığı,kan dolaşımı, ishal, halsizlik, terleme, iştahsızlık içinde kullanılmaktadır.

Geven otu kan şekerini dengeler, vücut iltihaplarını azaltır, hormon sistemini de düzenlediği görülmüştür. Hatta soğuk algınlığı ve grip şikayetlerini hafifletmek için tavsiye edilir. Kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri rahatsızlıklarında şifa sağlar. Çeşitli allerjiler ve yaraları geçirir. Genel hazım sorunlarını yok eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder