7 Haziran 2014 Cumartesi

saç dökülmesi saç ekimi

Saç seyrelmesi ve dökülmesi ise özellikle erkeklerde meydana gelen ciddi bir sağlık problemidir. 25 yaş üzerindeki erkeklerin yaklaşık dörtte birinde, 50 yaş üzerindeki erkeklerin ise hemen hemen yarısında belli bir derecede saç dökülmesi bulunur. Buradaki problem saç dökülmesinin yalnızca estetik kaygılara yol açmaması, sosyal ve psikolojik yönden de kişiyi olumsuz etkilemesidir.
Saç ekimi veya diğer adıyla saç nakli sağlıklı ve güçlü saç köklerinin verici bölgeden alınarak seyrekleşmiş veya tamamen dökülmüş bölgeye taşınması işlemidir. Saç kökleri genellikle güçlü oldukları baş arkasından alınır. Çağdaş cerrahi teknolojileri sayesinde saç ekimi ile son derece doğal görünümler elde edilebilmektedir. Bu sayede saç kaybına bağlı kişide oluşabilecek psikolojik travmalar ve sosyal yaşamdan uzaklaşma saç nakli ile düzeltilerek bireyin kendini daha güçlü hissetmesi sağlanabilmektedir.
Saç ekimi ciddi bir iştir. Hattat Hastanesi 10 yılı aşkın tecrübesini, saç ekimi konusunda da plastik cerrahlardan oluşan uzman kadrosuyla, güvenilir ortamıyla ve bütçenizi zorlamayan, uygun ücret politikasıyla hizmetinize sunmaktadır.
Saç Dökülmesini Neler Arttırır?
Aslında saç dökülmesi saçın doğal yenilenme sürecinin bir parçasıdır. Her saç teli büyüme, dinlenme ve dökülmeden oluşan genetik bir programla kodlanmıştır. Bu nedenle günde 100 kadar saç telinin dökülmesi normaldir. Saç kökleriniz sağlıklı ise bu teller tekrar uzayacaktır.
Bir insanın kafa derisindeki saç teli sayısı 100.000 ile 150.000 arasında değişir. Yeni doğan bir bebeğin kafa derisinin santimetre karesinde 1.000 saç bulunur. 25 yaşındaki bir insanda bu sayı 600’lere kadar düşer. 30 ile 50 yaşları arasında saç yoğunluğu 250-300 civarındadır. Belirgin saç dökülmesi olmadığı sürece saç yoğunluğu yaş arttıkça azalır.
Ancak bazı durumlarda saçlardaki dökülme miktarı artar. Aşırı ve kronik stres, bağ dokusu hastalıkları, bazı ilaçların kullanımı, kronik hastalıklar, beslenme eksiklikleri ile hormonal sebepler saç dökülmesini başlatabilir veya arttırabilir. Yine yanlış kozmetik ve şampuan seçimi ve mevsim değişiklikleri de saç dökülmesini çoğaltabilir. Fiziksel bir travmaya maruz kalan bölgede saç dökülmesi görülebilir. Eğer saç dökülmenizin sebebi yukarıdaki faktörlerden biriyse o zaman altta yatan sorun tedavi edilerek saçlarınızın tekrar uzaması mümkündür.
Androjenik Tip Saç Dökülmesi Nedir?
Androgenetik Alopesi (Erkek tipi Saç Dökülmesi) erkeklerde ve kadınlarda en sık rastlanan kalıcı saç dökülmesi türüdür. Bu tip saç dökülmesinde, alın veya başın orta bölümünde belirgin bir şekli takip eden aşamalı saç kaybı gözlemlenir.
Androjenik tip saç dökülmesinin ana nedeni saç köklerinin testosteronun bir türevi olan dehidrotestosterona (DHT) karşı genetik olarak belirlenmiş hassasiyetidir. Saç köklerinin bu hormon türevine karşı hassasiyeti ne kadar kuvvetli ise saç kaybı o derecede ağır seyreder. Aynı şekilde DHT’ın testosterona oranı ne kadar fazla ise saç dökülme süreci o kadar hızlı gelişir. Saçı dökülen hastaların saçlı derisinde saçı dökülmeyenlere oranlar daha fazla androjenik alıcı olduğu da bilmektedir.
DHT saç köklerinin yaşam döngüsünü kısaltır. Sonuçta önce saç teli incelir, renkleri açılır, seyrekleşir ve sonunda saç kökü tamamen yok olur. Böylece kalıcı kellik başlar.
Bunun yanında kişi yaşlandıkça belli orandaki saçı kısalır ve incelir. Androgenetik saç dökülmesine yatkınlık olsa da, olmasa da, sadece yaşa bağlı olarak gerçekleşen bu sürece minyatürizasyon denir. Minyatürizasyona uğrayan saçlar dökülür ve işlevsel saç köklerinin sayısında bir azalma olur.
Saç "Çemberi" Neden Önemli?
Genetik nedenli androgen duyarlılığı başın belli bölgelerinde etkili olur. İki kulak arasındaki saç çemberi “kalıcı saç” olarak tanımlanır. Bu saç foliküllerinin DHT’ye karşı genetik bir duyarlılığı yoktur ve varlıklarını yaşam boyunca sürdürürler. Buradaki kalıcı kökler sayesinde, başarılı bir saç tedavisi ile saçınızın kaderini değiştirmeniz mümkündür.
Kimler Saç Ektirebilir?
Ense, göğüs, sırt gibi vücutlarının çeşitli bölgelerinde verici saç ve kıl bölgesi bulunan herkes kadın erkek fark etmeksizin saç ekimi yaptırabilir. Saç nakli her yaşta uygulanabilir.
Modern tekniklerin saç ekimi cerrahisinin geliştirmesi ile birçok erkek ve kadın geçmişte saç nakli cerrahisine uygun aday değilken bugün uygun aday haline gelmiştir, gelişen yeni teknikler ile birlikte her kişiye uygun doğal saç görünümünü gerçekleştirme olanağı sağlanmıştır.
En Modern Teknik: Foliküler Ünite Ekstraksiyonu- FUE Saç Ekimi
Saç ekimi yöntemleri başlıca FUE ve FUT olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
Son yıllarda uygulanmaya başlanan FÜE Tekniği vücut kılı nakline olanak verir. Bu yöntem ile vücudun birçok bölgesinden göğüs, karın, sırt vb. gibi bölgelerden verici olarak foliküler ünite elde edilebilir. Vücudun diğer bölgelerinden kılların kullanılması var olan verici saçların toplam miktarına da gözardı edilemeyecek katkıda bulunur. Araştırmalar sonucu göğüsten alınıp kafa derisine ekilen kılların göğüste olduğundan daha hızlı uzadığı bulunmuştur.
Kısaca FÜE
  • Bistürü kullanılmadan gerçekleştirilen mikrocerrahi bir teknik olduğu için dikiş gerektirmez.
  • İsteğe göre ya da gereken seanslar birer gün arayla beklemeden arka arkaya uygulanabilir.
  • Saç folikül grupları birer birer ayrı ayrı nakledilir.
  • Yara izi bırakmaz.
  • Kadın ve erkekler fark etmeksizin isteyen her kişi de uygulanabilir.
  • İyileşme süresi oldukça kısadır. Bu yüzden operasyon gerçekleştirildikten hemen sonra normal hayata devam edilebilir.
  • Kaş ve sakalların yeniden oluşturulabilme olanağı vardır.
  • Verici bölge kısıtlaması olmadığından saç ekimi istenilen alıcı alana istenilen yoğunlukta saç ekimi yapılabilir.
Saç Ekimi Sonrası:
Hattat olarak amacımız size mümkün olan en doğal görünümü en verimli biçimde vermektir. Operasyondan sonra kendi saçınız ile nakledilenler arasında bir fark görmeniz mümkün olmayacaktır. Nakledilen saç tamamen sağlıklıdır ve görünüş olarak doğaldır. Saç çizgisi önemli derecede gerilemiş ve geniş saçsız bölgeleri olan kişiler bile verici alanı yeterli ise bu yöntemle iyi bir saç örtüsüne kavuşabilir.
Saç ekimi operasyonu tamamlandıktan hemen sonra bile işinize devam edebilirsiniz.
Ense bölgesinde bulunan saçlar daha kalın ve dayanıklı olduğu için ekildiklerinde dökülmezler. Ekilen bu saçlar size ait olduğundan uzar ve daha önce yaptığınız her işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder