20 Ekim 2014 Pazartesi

DAMAR TIKANIKLIĞINI AÇAN DOĞAL BİTKİLERİN MÜCİZESİ

DAMAR TIKANIKLIĞINI AÇAN DOĞAL BİTKİLERİN MÜCİZESİ
DAMAR TIKANIKLIĞINI AÇAN DOĞAL BİTKİLERİN MÜCİZESİ

Damar tıkanıklığı, dolaşım sistemiz de bulunan damarların yağ ya da belirli nedenler ile tıkanması sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Damarların tıkanması nedeni ile oksijen organlara ve dokulara yeterince ulaşamaz. Sonuç olarak vücutta belirli hasarlar oluşmaya başlar.

Alıç ; Kroner damarları genişleten kan dolaşımını hızlandıran bir bitkidir. İçinde bioflavonoidler bol miktarda bulunur. Bu kimyasal sayesinde kalbe kan ve oksijen çok daha fazla gelir. Ayrıca alıçta, zehirli glikozitler bulunmamaktadır. Bu nedenle rahatlıkla kullanılmaktadır. Alıç kullanırken, kurumuş yaprakları ya da çiçeği 2 çay kaşığı 1 litre kaynar suda 15 dakika kaynatılır. Bal ile tatlandırılarak içilir. Günde 3-4 fincan içilmesi önerilir. Etkisini yaklaşık 1 ayda gösterir.

Karabaş otu ; Kalp ve damar açıcı olarak kabul edilir. Oğul otu,karabaş otu, limon bir arada kaynatılmalıdır. Balla tatlandırılır ve soğuk olarak içilir. Damarlarda genişleme yaratarak oksijen ile kan devarını hareketlendirir.

Ginkgo yaprağı ; Türkiye'de yetişen bir bitki değildir. Bu nedenle kaynatılarak içilemez fakat eczanelerde hap şeklinde preparatları vardır. Hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

Demir dikeni ; Damar açıcı ve çok iyi bir idrar söktürücüdür. Ayrıca metabolizmayı kuvvetlendirmesi ile bilinir.

Ökse otu ; Ökse otu, damarların tıkanıklığını açar, tansiyonu dengeler ve spzamların oluşmasını engeller. Damarlarda oluşan kireçlenmeleri temizleyerek, damar sertliğine çok iyi çözüm sağlar. Ayrıca sinirsel kalp çarpıntılarını engeller.

Melisa; Dolaşım sistemi, kalp ve beyin sistemlerini kuvvetlendirirken aynı zamanda hastalıklara karşı da koruyucudur. Spazm çözer ve çarpıntıyı alır. Kalp ve dolaşım sisteminde etkisi büyüktür. Tansiyonu dengeler.

Peynir kekiği ; Kanda ki yağların çözülmesinde çok etkilidir. Antiseptik ve antibiyotik etkilere sahiptir. Spazm çözer.

Civanperçemi ; Sindirim ve kan dolaşımına yardımcıdır. Damarlarda ki tıkanıkların açılmasına yardımcı olurken, safra arttırır, lenf bezi şikayetlerine iyi gelir.

Söğüt kabuğu ; Aspirin içinde olan sasilin maddesini içerir. Damarlarda tıkanmayı engeller. Böylece kalp krizi geçirme olasılığını düşürür. Bir çay kaşığı söğüt kabuğu bu etkilerden yararlanmak için yeterlidir. 250 ml. Su içinde 15-20 dakika kaynatıldığında yararlıdır.

Karahindiba ; Kalp çarpıntısı ve ağrılarını alır. Kalbi güçlendirmesi ve damarları açması ile bilinir.

Biberiye ; Kuvvetli bir antioksidandır. Kalp kasının kuvvetlenmesini sağlar. Kılcal damarları açar ve kan dolaşımını hareketlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder