27 Ekim 2014 Pazartesi

PAPAYA MEYVESİ ADETA BİR ŞIFA KÜPÜ

PAPAYA MEYVESİ ADETA BİR ŞIFA KÜPÜ

Carica papaya Papagiller ( Carricaeae )

Kavunağacı olarak da bilinir. İnce uzun gövdesi ve tepesindeki yaprak kümesiyle tanınan papaya ağacı pek çok tropik ve alttropik bölgede yetişir. 3-10 m ‘ ye kadar boylanabilir. Yeşilimsi eril çiçekleri küçüktür ve yapraklarının altında kümelenir. Dişi çiçekler daha büyük olur, ağaç gövdesinin tepesine yakın teker teker ya da ikişerli açarlar. İri meyvesi olgunlaştığında turuncu etlidir.
şifalı bitkiler,doğal bitkiler,şifalı doğal bitkiler,sağlıklı beslenme,sağlık,sağlıklı yaşam,


Papayanın Faydaları 
Sindirim sorunlarının tedavisinde etkilidir.
Düzenli yenildiği takdirde kabızlığa, kanayan basur ve kronik ishale iyi gelir. Papaya’nın, eti yumuşatıcı özelliği de keşfedilmiştir.

Papaya’nın suyu bazı cilt bozuklukları için de iyi gelmektedir. İçinde irin oluşumu olabilecek şişkinliklere veya doğrudan irinlere, siğillere, sivilcelere, nasırlara, normal olmayan dışarı uzanan deri çıkıntılarına iyi geldiği görülmüştür.

Papayanın sıvısı kozmetik olarak çillere ve güneşe maruz kalma sonucunda oluşan kahverengi lekelere iyi gelir, cildin pürüzsüz bir görünüm almasını sağlamaktadır.

Papaya çekirdeğinden yapılan macunlar, mantar gibi değişik cilt hastalıklarına sürüldüğünde de olumlu sonuçlar verdiği görülmüştür.

Hazırlanışı
Yaraların tedavisinde :
Ham meyve veya meyve suyu sorunlu bölgeye bir hafta kadar günde 2-3 kez uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder