25 Nisan 2013 Perşembe

Allık kullanmanın püf noktaları

Allık kullanmanın püf noktaları


Allığın rengi çok koyu veya yoğun kaçtıysa ten renginizden daha açık bir pudra ile yoğunluğu azaltabilirsiniz.

Kuru bir cilde sahipseniz krem allık kullanmaktan kaçınmalısınız. Çünkü krem allık, kuru ciltte eşit miktarda dağılmadığından lekelerin oluşmasına yol açar. Bunun yerine toz allık kullanın.

İşte profesyonellerin hileleri
Makyaj uzmanları, allığı nasıl kullanacaklarını çok iyi bilirler. Cilde tazelik kazandırmak, şekillendirmek veya ışığı yansıtan pigmentleri kullanarak çizgileri yumuşatmak için allığa başvururlar. Kullanacağınız allık ister pudra, ister krem veya sıvı şeklinde olsun, sürerken önce geniş bir alana hafifçe uygulayın.

Arkasından ön plana çıkarmak istediğiniz kısımların bir kat daha üzerinden geçerek vurgulayın. Ön plana çıkaracağınız kısımlar, ayna karşısında gülümsediğinizde yüzünüzün en çıkıntılı duran bölgeleri olmalıdır. Bu bölgelerden başlayın ve allığı dışa doğru yayın.

Üçgen yüzlüyseniz allığı elmacık kemiklerinin en geniş yerinde kullanmalı ve saçın başladığı yöne doğru gölgelendirmelisiniz.
Daha oval bir yüzünüz varsa allığı elmacık kemiklerinin altından yanlara doğru uyguladığınızda daha hoş bir görünüm elde edersiniz.

Allık fırçam nasıl olmalı?
Toz allıklar için orta kalınlıkta ve uzun saplı bir fırçayı tercih edin. Bu fırça hem elinize tam oturacak hem de pudrayı eşit miktarda dağıtacaktır. Genellikle allık kutusunun içindeki fırçalar küçüktür ve allığı iyi yayamazlar. Bu fırçalar daha çok makyajı tazelemek için idealdir.
Eğer yeni bir allık fırçası almayı düşünüyorsanız tercihinizi kapaklı olanlardan yana yapın. Böylece işiniz bittikten sonra kapatıp çantanızda taşıyabilirsiniz.


Allık kullanmanın püf noktaları,Allık , püf noktaları,makyaj,güzellik,allık sürme,allık nasıl sürülür,güzelleşmek
makyaj yapmak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder