22 Nisan 2011 Cuma

SİRKE SAÇLARI GÜÇLENDİRİYOR

Sirkeyle Gelen Güzellik

Doğal yöntemlerle üretilen sirke; içerdiği enzim ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hem sağlık hem de güzellik için çok yönlü bir iksire dönüşüyor.

Saç Derisinde Kaşıntı
Boya, fön sonrası ya da yeni denediğiniz şampuanın yarattığı alerjiyle saç derinizde kaşıntı ve kızarıklık sorunu yaşıyorsanız; elma sirkesiyle çözüme ulaşabilirsiniz.

Malzemeler,

1 su bardağı elma sirkesi
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı ve Uygulanışı,

Malzemeleri cam bir kâsede karıştırın.

Sorunlu bölgeye masaj yaparak sürün.

10 dakika bekleyin.

Saç türünüze uygun şampuanla yıkayıp durulayın.

Kaşıntı sorunu giderilene kadar kürü her gün uygulayabilirsiniz.

Güçlü Saçlar

Saçlarınızın daha parlak bir görünüme kavuşması, kepek sorununun ortadan kaldırılması için elma sirkesi imdadınıza yetişiyor. Haftada 1 kez uygulayacağınız elma sirkesi kürü; ilk kullanımdan itibaren farkı hissettiriyor.

Saçlarınızı hafifçe ıslatıp elma sirkesini saç diplerine ve uçlarına bolca sürüp yedirin. Saçınıza sıcak havlu sarıp 1 saat bekletin. Sürenin sonunda şampuanlayıp durulayın.

Sirkeyle, cildinize hiçbir zararlı kimyasal değmeden harika güzellik reçeteleri yapabilirsiniz. Sirkenin diğer kozmetik ürünlere göre iki büyük avantajı var; hem son derece ucuz, hem de 100% çevre dostu.
İşte size sirkeyle evde yapabileceğiniz bir kaç güzellik reçetesi:

1) Yağlı ciltler için yarım ölçü elma sirkesi ve yarım ölçü su karıştırarak hem cildinizin yağ oranını doğal bir şekilde azaltan hem de gözenekleri sıklaştıran bir solüsyon elde edebilirsiniz. Dahası bu solüsyonu buz kaplarında derin dondurucuya koyup, sıcak yaz günlerinde serinletici bir cilt bakımı için kullanabilirsiniz.

2) Sivilceler için ise sirke, bal ve buğday unundan elde edeceğiniz macunumsu karışımı çok ince bir tabaka halinde yüzünüze sürerek, yeni çıka sivilcelerle başa çıkabilirsiniz. Eğer bu karışımı akşamdan yüzünüze surer ve sabahleyin yıkarsanız, iyilesme sürecini hizlandırabilirsiniz.

3) Bir de sirkeyle gece kremi yapabilirsiniz. 1 ölçek zeytinyağı, ¼ ölçek elma sirkesi ve ¼ ölçek su ile harika bir gece kremi elde edebilirsiniz. Zeytinyağı cildinize nem verirken, sirke de ölü hücreleri yenilerken, cilt lekeleri ve de gün içinde oluşan bakterilerle başa çıkar.

Sağlıklı günler dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder