28 Mayıs 2014 Çarşamba

hatmi bitkisi

DOĞAL MÜCİZE.. HATMİ BİTKİSİ DERTLERE DEVA......)))))

Pembeli, kırmızılı kimi zaman morlu renkleriyle sokakları şenlendiren 'hatmi çiçeği' kurutulmuş haliyle birçok derde deva oluyor.

İki - üç metreye kadar uzayan boyuyla kırılgan bir ağaca benzeyen hatmiyi, rengarenk çiçekleri ve üzerinde uçuşan bal arıylarıyla görmeyen yoktur.

Ebegümecigiller familyasından çok yıllık bir bitki olan bir tür olan hatmi, devegülü, hitmi, gülhatem gibi isimlerle de biliniyor.

Faydaları - Şiddetli öksürüğe iyi gelir, balgam söktürür - Mideyi yatıştırır - İdrar söktürür - Nezleyi hafifletir - Sakinleştirici etkisi vardır - Kabızlığa iyi gelir Kaynatılıp suyu ile gargara yapılırsa; - Ağızdaki bakterileri giderir - Ağız, boğaz ve diş diplerindeki iltihaplara iyi gelir - Diş ağrılarını azaltır Not: Gargara için hazırladığınız suya biraz da oksijen suyu dökerseniz daha etkili bir sonuç alırsınız. Yaprakları ezilip lapa yapılırsa; - Kaynatıldıktan sonra yaprakları lapa haline getirilen hatmiyi yaralarınıza sürerseniz iyileşmesine yardımcı olur. Not: Doktorunuza danışmadan yapmayın! İçmek için kullanımı; 1 - 2 tatlı kaşığı hatmiyi 1 bardak kaynar suya dökün ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Sakinleştirici etkisi için günde en az üç kere içilmelidir.
Hayri Uzunalioğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder