26 Aralık 2014 Cuma

Alkali Diyet Nedir

Alkali Diyet Nedir

Sağlıklı beslenebilmek ve zayıflayabilmek adına vücudun pH değer seviyesi oldukça önemlidir. Sağlıklı bir bireyin pH değerleri 7.36 ile 7.44 arasında olması gerekmektedir. Bu durum beslenme şekillerine ve türlerine göre farklılık göstermektedir. Özellikle asitli gıdalarla beslenme sonucunda bu pH değerleri bozulmaktadır. Hemen hemen her yediğimiz besinlerde az miktarlarda da olsa asit bulunduğundan bu değerler farklılık gösterebilmektedir. Bu durumda ise vücut devreye girerek pH değerlerinin tekrar dengelenmesini sağlamaya çalışır. Bunu da alkali diyet ile aşmamış mümkündür. Bazı durumlarda vücut dengelemeye çalışayım derken çeşitli minerallerin kaybına yol açabilmektedir. Bu dengesizlikler asidik pH seviyelerine yani asidoz’un oluşmasına yol açarak sonucunda kalıcı hastalıklar veya ölümcül sonuçlar meydana gelebilmektedir. Tükettiğimiz hazır gıdalar ve fasfood gibi yemek çeşitlerinde asidoza kadar yol açabilecek yüksek miktarlarda asitler bulunmaktadır. Bunlar pH dengesini bozup kronik hastalıklara davetiye çıkarır.
Alkali diyeti ile beslenme yüksek yağ ve protein ile düşük karbonhidrattan oluşan diyetlerin tam tersi olarak varlık göstermektedir. Tükettiğimiz meyvelerin hemen hemen çoğunluğu alkali içeren besinlerdir. Kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineral kaynakları bol miktarlarda yeşil sebzelerde bulunmaktadır. Alkali diyetinin en önemli faktörlerinden biride düzenli olarak alkali su tüketiminden geçmektedir. Organlarımızın ve böbreklerimizin düzgün ve daha işlevli bir şekilde çalışabilmesi için yeteri kadar pH değerlerine sahip olması gerekmektedir. Bunun içinde doğru ve düzenli bir şekilde beslenmemiz gerekmektedir.

Alkali Diyetindeki Asıl Amaç Asitleri Ortadan Kaldırmaktır

Asitli yiyecekler tüketildiği zaman vücudun pH dengesi bozulmaktadır. Vücut’da bu durumlarda dışarıdan alınacak alkali takviyesi ile bu pH değerini dengelemek istemektedir. Alkali zaten kanda bulunan bir maddedir ancak pH seviyesindeki karmaşaya kan çok fazla tolerans gösteremez, o yüzden alkalinin alınacağı kaynak kan olamaz. En iyi alkali kaynakları iç organlar ve dokulardır. Bunlar yeterli pH seviyesine gelebilmek için gerekli toleransı gösterirler. Alkali diyeti ile bu seviyelerimizi arttırarak zayıflayabiliriz.
Alkali Diyetini en etkili yöntemlerden biri olan alkali su ile karşılayabilirsiniz. Uzmanlarımızın ve doktorlarımızın tavsiyesi ile çeşitli bitkisel gıda takviyeleri ile birlikte de kullanabileceğiniz bu pH değeri dengeleyici ile daha sağlıklı bir birey haline gelebilirsiniz. Yemeklerinizde de rahatlıkla katarak kullanabileceğiniz alkali su ile hem daha dinç hemde daha kolay zayıflayabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder