11 Aralık 2014 Perşembe

Sivilceler için Ayva Çekirdeği

Sivilcelere Ayva Çekirdeği

Ciltteki renk bozukluklarından, sivilce oluşumundan herkes şikayetçidir. Bunları gidermek için çeşitli maskeler denemiş az fayda görmüşsünüzdür. En faydalı maske Ayva Çekirdeği maskesidir. Ayvanın cilde faydası olduğunu biliyoruz. Vitamin kaynağı olan ayvanın ciltteki farklıklarını görmek için maskenin nasıl hazırlandığına bakıyoruz.
Ayva Çekirdeği Maskesi İçin Gerekli Malzemeler
  • 500 gr Ayva Çekirdeği
  • 1 su bardağı su
  • Kantoron yağı
Sivilceler

Sivilcelere Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır ?

400-500 gr ayva çekirdeğini 1 su bardağı suda haşlayıp kapalı bir şişeye aktarıp 4-5 gün boyunca ılık bir ortamda bekletiniz. Süre sonunda şişedeki çekirdeklerin suyunu süzün ve gece yatmadan önce yüzünüze sürüp kuruyana kadar bekleyiniz. Kuruduktan sonra üzerine kantaron yağı ile masaj yaparak sürünüz. Ayva çekirdeği kırışıklıklara, kantaron ise cildinizi yeniler.
Bir diğer maske çeşidi ise 7-8 adet Ayva Çekirdeğini 1 çay bardağı suda 1 gün boyunca bekletin jöle kıvamına geldiğinde yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika ciltte bekletiniz.Cildinizin sıkılaştığını ve lekelerin kaybolduğu göreceksiniz. Ayva Çekirdeği maskesi ile sivilce, akne, lekelere karşı doğal yöntemlerle karşı koyabilirsiniz.
kaynak: http://yasamuzmani.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder