11 Aralık 2014 Perşembe

Kilo Vermek için Kereviz Diyeti

Kereviz Diyeti

Kereviz, yeşil yaprakları ve sapları olan, maydonozgiller familyasından olan, 1m boylanabilen, 2 yıllık bir bitkidir. Kalori bakımından düşük olduğu için bir çok diyet programında kullanılır. Kilo vermenin yanında bir çok hastalığa da şifa olarak kullanılmaktadır.

Kereviz Diyeti Nasıl Yapılır ?

Günlük olarak yapılması gerekenler şunlar kereviz çorbası, kereviz salatası ve kalorisi düşük besinler tüketilmelidir. Örnek olarak;
  • Sabah kereviz çayı yada mate çayı içiniz
  • Öğlen kereviz salatası ve kalorisi düşük meyve
  • Akşam kereviz çorbası ve kalorisi düşük hafif yemekler
  • Yemeğin üstüne mate çayı
Kerevizin içerisinde bulunan 21 kalori kilo vermeye en yardımcı besindir. Kerevizi salata, çorba, ve yapraklarından yapılan çay olarak tüketebilirsiniz.
Kerevizle birlikte esmer pirinç tüketimi kilo vermeyi hızlandırır. Kerevizin yanında uzman diyetisyenlerin de önerdiği mate yaprağı çayı da kilo vermeye yardımcı olur. Günlük olarak yapıldığı takdirde verimlerini alabilirsiniz.

Kereviz Nasıl Kullanılır ?
Çay olarak; ezilmiş kereviz tohumlarını 1 su bardağı sıcak suya koyup kaynatınız daha sonra 8-10 demini alması beklenilir süzülüp kullanıma hazırlanır.
Çorba olarak; 1 büyük boy kereviz, 2 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak 1.5 litre suyun içinde haşlayınız. Daha sonra tavada un ile margarini kavurunuz. Pişen sebzelerin üzerine ilave ediniz. Blendır ile haşlanan sebzeleri tencerenin içinde parçalayınız. Kıvamı yakaladığınızda kullanıma hazırlayabilirsiniz.
Salata olarak; kerevizi rendeleyip limon ile bulamaç yapıyoruz az tuz döktükten sonra kullanıma hazırdır.

kaynak: http://yasamuzmani.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder