22 Aralık 2014 Pazartesi

En Uygun Diyet Listeleri

Bilindiği gibi günümüzün en ciddi rahatsızlıklarından biriside şişmanlık yani obezitedir. Bunun önüne geçmek için ise insanlar pek çok yöntem uygulamaktadırlar. İnsanlar pek çok yerden diyet listeleri aramakta, kendisine uygun diyeti seçmeye çalışmaktadırlar. Ancak unutulmaması gereken şey diyetin kişiye özel olduğudur ve her diyetin kişide aynı etkiyi yapmayacağıdır. Bu nedenle uzman bir diyetisyen sayesinde diyet listesi oluşturulması önemlidir. Gelişi güzel uygulanacak bir diyet zaman kaybından başka bir şey olmayacaktır.
Uzman diyetisyen kontrolünde yapılan diyet listeleri oldukça fayda sağlamaktadır. Obezitenin başını alıp gittiği ve insanları ölümle tehdit ettiği şu günlerde yapılacak diyet listesi kişinin sağlığına yeniden kavuşmasını sağlayabilmektedir. Çeşitli çevrelerden duyulan diyet önerileri her ne kadar bazı durumlarda işe yarasa da kişinin bünyesini iyi tanıyıp ona göre bir diyet programı uygulaması uygun olacaktır. Yapılacak diyette kişi asla aç kalmamalı, azar azar ama sık beslenmelidir. Bunun farkında olunmalı ve kesinlikle öğün atlanmamalıdır. Atlanacak öğün kişinin sonraki öğünde daha çok yemesine sebebiyet verebilir. Bu da uygulanacak tüm diyetin boşa gittiği anlamına gelecektir.
Diyet Listeleri
Bilinçli ve kontrollü bir diyet ile kısa sürede ideal kilonuza ulaşmanız mümkündür. Önemli olan düşük karbonhidrat ve buna bağlı olarak az yağlı yemek tüketimidir. Yapılacak diyette esasen proteinlere ağırlık verilmelidir. Ancak bir kişinin beslenmesinde protein kesinlikle %30’u geçmemelidir. Yoksa bunlar yağa dönüşerek kişinin kilo almasına sebebiyet verirler. Amaç kilo almaktan kaçınmaktır. Obezite tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir sorundur ve gün geçtikçe artan bu sorundan kurtulmak kişinin kendisine bağlıdır. Uygulayacağı diyeti düzenli bir şekilde yaptığı takdirde, programdan çıkmadığı takdirde kişi kolaylıkla kilo verebilir. Diyet listeleri ile şimdi kişiye özel diyet programı herkesin kolaylıkla kilo vermesine yardımcı oluyor.

kaynak: http://yasamuzmani.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder