14 Nisan 2015 Salı

YILLANMIŞ SARIMSAK EKSRAKTI HER DERDE DERMAN

Sarımsak (Allium Sativum) Zambakgiller familyasından; bütün kısımları keskin kokulu, 25-100 cm yüksekliğinde, soğanlı otsu bir bitkidir. Toprak altında iri bir soğanı vardır. Çiçekleri beyazımsı pembedir. Yaprakları uzun, yassı, paralel damarlı ve sivri uçlu olup, gövdeyi sarmıştır. Yapraklarında, saplarında ve toprak altındaki soğanında kokulu bir yağ bulunur. Besin değeri çok yüksek olan sarımsak tam bir şifa kaynağıdır. A, C, P ve B grubu vitaminleri ile Kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko, fosfor ve demir mineralleri açısından son derece zengindir.

Sarımsak yıllık bir bitkidir. Soğan, yabani soğan, zambak ve pırasa ile akraba olan sarımsak doğada yabani ortamda yetişmez. Tarih boyunca bir kültür bitkisi olduğu, olasılıkla güneybatı Asya’da doğada yetişen Allium longicuspis türünden türetilmiş olduğu düşünülmektedir.

Sıklıkla “sarmısak” olarak da anılan sarımsağın en iyi kaliteye sahip olanı, germanyum ve selenyum bakımından zengin topraklarda yetişir.

Türkiye’de sarımsak üretiminin en yoğun yapıldığı yer Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesidir. Raf ömrü uzun tadı ve kokusu keskindir. Taşköprü sarımsağı başka yerlerde de yetiştirlmek istenmiş malesef Taşköprü toprağında yetişen sarımsağın kokusu ve tadı alınamamıştır. Burada yetişen sarımsakların büyük kısmı ilaç fabrikalarına antibiyotik imalatı için verilmektedir. Raf ömrü çok uzun olan Taşköprü sarımsağı bir yıl süreyle soğuk hava depolarına ihitiyaç duyulmadan saklanabilmektedir.


YILLANMIŞ SARIMSAK EKSRATININ FAYDALARI

İştah açar. Kanı temizler. Ateşi düşürür. Kabızlığı giderir. Cinsel gücü arttırır. Hazmı kolaylaştırır. Zehirlenmelerde kullanılır. İdrar tutukluğunu giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Vücuda güç ve enerji verir. Spazm çözücü etkisi vardır. Kalp adalelerini kuvvetlendirir. Mantar tedavisinde etkili olur. Saç dökulmasine karşı önleyicidir. sifalibitkileriniz Saçların uzamasına yardımcı olur. Kandaki kolestrol düzeyini düşürür. Böbreklerin normal çalışmasını sağlar. Kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Uyarıcı ve bedeni güçlendirici toniktir. Burkulmalardan oluşan ağrıları hafifletir. Pişmişi soğuktan olan öksürüğe iyi gelir. Zehirli hayvan sokmasında da faydalıdır. Arpacık ve basur memelerinde faydalıdır. Damar sertliğini önler. Romatizma ve mafsal iltihaplarında faydalıdır.

Kuvvetli bir antibiyotik yani mikrop öldürücüdür. Saçkıran hastalığını tedavi edici olarak kullanılır. Solunum ve hazım sistemindeki mikropları öldürür. Terletici; balgam, idrar, safra ve gaz söktürücüdür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Ayrıca sarmısak, yaraların temizlenmesinde kullanılır. Ağız içinde çıkan yaralara iyi gelir. Grip, tifo ve difteri gibi salgın hastalıklar sırasında faydalıdır. Karında ve bacaklarda toplanan suyun boşalmasında yardımcı olur. Kandaki şeker miktarını dengeleyen sarımsak şeker hastalarına iyi gelir. Bakteri, virüs ve sindirim sistemi parazitlerine karşı en etkili antiseptiktir.

Sarımsak eksraktı nasıl kullanılır

Her gün günde bir kez sabahları yemeklerden 30 dk. önce bir çorba kaşığı içilir .
İçimi çok hoş ve kokusuzdur

YILLANMIŞ SARIMSAK EKSRAKTI HER DERDE DERMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder