21 Aralık 2013 Cumartesi

MİDE AĞRISINA NANE

Ruh sağlığına melisa,Karaciğere karahindiba,Kuşburnu kanı temizler,mide ağrısına nane
MİDE AĞRISINA NANE

Sağlık açısından faydalı olan nane, mide ağrılarını dindirir. Sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır.

Karaciğere marul
A ve C vitamini deposu olan marul cinsel gücü arttırır. Tansiyonu düşürür. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluk çekenler için faydalıdır. Aybaşı halini düzenler ve ağrısını hafifletir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Dalak ve karaciğer yetmezliği ile sarılığa karşı etkilidir.

Zencefil şifası
Sindirim sorunu yaşayanların imdadına zencefil yetişiyor. Zencefil, sindirime yardımcı oluyor. Mide bulantısı, kusma ve baş dönmesine iyi geliyor. Taze limon suyu damlatılarak demlendiğinde ve bal eklendiğinde bağışıklık sistemini de destekliyor. Soğuk algınlığına karşı toz tarçınla hazırlanmış çay etkili oluyor.

Yaralara papatya
Çok güzel bir çiçek olan papatya, sağlığı da güzelleştirir. Rahatlatır ve yatıştırır. Uykusuzluğa karşı etkilidir. Yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi hızlandırır. Soğuk algınlığı, ateş ve öksürüğe iyi gelir. Ağızdaki yaralar için gargara olarak kullanılabilir.

Ruh sağlığına melisa
Melisa, özellikle kış aylarındaki depresyona karşı etkilidir. Ruhu canlandırır. Konsantrasyonu arttırır. Yatmadan önce kullanıldığında rahat uyumayı sağlar. Çay olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Karaciğere karahindiba
Karahindiba bitkisinin karaciğere olan katkısı saymakla bitmez. Antioksidan deposu olarak tanımlana bu bitki, karaciğeri temizler. Karaciğerin yeniden oluşumunu destekler ve yüksek kapasitede çalışmasını sağlarlar.

Kuşburnu kanı temizler
Vücuda güç veren kuşburnu, gözleri de koruyor. 100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır. İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır. Romatizma ağrılarını giderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder